Пошуково-розвідувальне буріння на цій площі проводилося в 1975 ÷ 1986 роках, був пробурений ряд розвідувальних свердловин, однак експлуатація свердловин характеризувалася різким зниженням пластового та устьового тисків, дебітів газу та конденсату. У 1986 році, з огляду на припинення видобутку вуглеводнів на родовищі через падіння пластового тиску і різкого зменшення продуктивності, свердловини були ліквідовані.

У червні 2010 року компанія спробувала відновити свердловину, однак промислового припливу газу з нижньовізейських відкладень нижнього карбону отримано не було. У 2016 році ТОВ «Арабська Енергетичний Альянс ЮЕЙ» провів повторну інтерпретацію геофізичних даних верхньовізейских відкладень свердловин № 17, 111 і 13. До проведення інтерпретації були залучені провідні як світові так і українські компанії («Везерфорд», ДП «Ніжинська ЕГДС», ТОВ «Vikoil»).

IMG_8160

Комплексний підхід із застосуванням сучасних методичних прийомів і програмного забезпечення дозволив виділити ряд перспективних об’єктів в верхньовізейськіх відкладеннях, які раніше вважалися непродуктивними.

До проведення капітального ремонту свердловин № 17, 111 і 13 залучені компанії ТОВ «Сміт Юкрейн», ТОВ «Везерфорд Україна», ТОВ «ППГР», ТОВ «Пайлот Дриллинг Текнолоджиз». В ході відновлювальних робіт планується проведення випробування перспективних горизонтів, в разі позитивного результату компанія очікує отримання від 15 до 35 тис. м3 газу на добу з кожної свердловини.