Sorry, this entry is only available in Ukrainian.

ПАТ «Укргазвидобування» заявило про спробу ТОВ «Арабський Енергетичний Альянс ЮЕЙ» заволодіти коштами компанії в розмірі 231 600 000 грн, що може зашкодити виробничій діяльності найбільшого газодобувного підприємства України.

У зв’язку з цим наша Компанія вважає за необхідне заявити наступне:

Вуглеводні, компенсації вартості яких зажадала компанія ТОВ «Арабський Енергетичний Альянс ЮЕЙ» були здобуті у 2012 році в рамках Договору про спільну діяльність, однак ПАТ «Укргазвидобування» своєчасно не передала їх на баланс СД, хоча після цього спільна діяльність успішно проводилася  до травня 2014 року, коли закінчився термін його дії. ПАТ «Укргазвидобування» так і не виконало судові рішення 2013 року про передачу цих ресурсів і проігнорувало виконавче провадження, відкрите для реалізації цього рішення. У суді представники ПАТ «Укргазвидобування» визнають, що зазначені обсяги, які є спільною власністю, вони вже реалізували та наполягають, що Договір про спільну діяльність вже закінчився, а відтак передача вуглеводнів оператору для реалізації в інтересах СД вже неможлива, і разом з тим відмовляються компенсувати нашій Компанії вартість нашої частини спільного майна.

Ми співчуваємо керівництву ПАТ «Укргазвидобування» в зв’язку з необхідністю списання грошових коштів, необхідних для здійснення виробничої діяльності, але хочемо підкреслити, що ці борги – спадщина недобросовісних дій попереднього керівництва цієї державної компанії по відношенню до своїх партнерів.

Ми вітаємо рішення суду, яке показує, що судова система в Україні є незалежною, як це прийнято в міжнародній практиці, і що в зв’язку із завершенням процесу підписання Угоди про Асоціацію України і ЄС, в країні все більше будуть діяти міжнародні стандарти.

І на закінчення хочу відзначити, що ми поважаємо і підтримуємо діяльність нового керівництва ПАТ «Укргазвидобування» і готові до різноманітних форм співробітництва, таких як участь в спільних проектах, угоди про розподіл продукції та інше.